Ziekenhuis

Naar het ziekenhuis hoef je pas als je eigen dokter denkt dat er een specialist naar je moet kijken. Breek je een been op het voetbalveld of krijg je een ongeluk, dan word je meestal direct naar het ziekenhuis gebracht. Moet de dokter je vertellen wat hij gaat doen? Ja natuurlijk, want het is jouw lichaam. Afhankelijk van je leeftijd kies je alleen of samen met je ouders wat er gaat gebeuren. Het kan ook zijn dat je ouders voor je bepalen welke behandeling het wordt. Wil je weten welke regels voor jou gelden?

Meer weten over jouw rechten over meebeslissen in het ziekenhuis?
Mijn Rechten

 

Meer weten over jouw rechten in het ziekenhuis?

Handvest Kind&Ziekenhuis

 

Revalidatie

Stel je hebt een ongeluk gehad of je bent ergens aan geopereerd. Het kan zijn dat je daarna moet revalideren. Revalideren is een ander woord voor herstellen. Een revalidatiearts zal bekijken welke behandeling goed voor je is. Afhankelijk van je leeftijd kiezen je ouders, jij samen met je ouders of jij alleen welke behandeling het wordt. Wil je weten welke regels voor jou gelden?

 

 

Meer weten over jouw rechten over meebeslissen in het revalidatiecentrum?
Mijn Rechten

 

Meer weten over jouw rechten in de revalidatie?

Handvest Kind&Ziekenhuis

 

Huisarts

Stel je hebt last van een oorontsteking. Gelukkig is het je eerste keer en je gaat naar de huisarts. De huisarts geeft je medicijnen tegen de pijn. Het slikken van pillen vind je alleen niet zo fijn. Dit vertel je de dokter en overlegt andere mogelijkheden. Je kunt samen met je ouders of alleen beslissen welke behandeling er dan gestart gaat worden. Wil je weten welke regels voor jou gelden?

Meer weten over jouw rechten over meebeslissen bij de huisarts?
Mijn Rechten

 

Meer weten over jouw rechten bij de huisarts?

Handvest Kind&Zorg

Andere zorg

Naast de dokter zijn er ook andere zorgprofessionals die zich aan de regels van de WGBO moeten houden. Bijvoorbeeld de fysiotherapeut, tandarts, orthodontist (beugeldokter), logopedist of kinderpsycholoog. Stel je gaat naar de orthodontist. De orthodontist vindt dat je een blokjesbeugel moet en legt je uit waarom. Je wilt eigenlijk helemaal geen blokjesbeugel. Vraag aan de orthodontist of er andere mogelijkheden zijn. Afhankelijk van je leeftijd kies je alleen of samen met je ouders welke soort beugel je neemt. Wil je weten welke regels voor jou gelden?

Meer weten over jouw rechten over meebeslissen als je bij de tandarts of ergens anders bent?
Mijn Rechten

 

Meer weten over jouw rechten bij de tandarts of ergens anders bent?

Handvest Kind&Zorg

 

 

Thuiszorg

Je bent ontslagen uit het ziekenhuis. Maar je hebt nog wel medisch verpleegkundige zorg nodig. Dan komt de kinderverpleegkundige van de thuiszorg bij jou thuis verpleegkundige zorg geven. Afhankelijk van je leeftijd kies je alleen of samen met je ouders samen met de kinderarts wat er gaat gebeuren. Het kan ook zijn dat je ouders voor je bepalen welke behandeling het wordt. Ook kan je aangeven hoe de behandeling gaat en wat je misschien zelf zou willen doen. Wil je weten welke regels voor jou gelden?

Meer weten over jouw rechten over meebeslissen als thuis zorg krijgt?
Mijn Rechten

 

Meer weten over jouw rechten als je thuis zorg krijgt?

Handvest Kind&Zorg

 

 

Wil je nog meer weten

over kinderrechten

in het algemeen?

handvest-rechtenvanhetkind

Meer over kinderrechten
To Top